Helou!

Suunnittelen tässä blogin perustamista eräälle ryhmälle ja testaan nyt siis tätä palvelua. Osasin näköjään jo kirjoittaa otsikon ja tekstiä. Ja muokata sitä!  Olenpa tekninen kätevä! Olen pitänyt blogia itse bloggerissa, mutta ajattelin nyt kokeilla jotain muuta... Tekstin luominen näyttää olevan ihan näppärää täällä. 

Sehän tässä mietityttää, että mites niitä kuvia sitten tänne saisi? Kokeilen sitäkin kohta...


 Ahaa, murtoviiva tarkoittaa siis viivaa, jolla voi erottaa kappaleita. Nice. Ja nuolet neljässä nurkassa "suurenna", pääsee kirjoittamaan melkein koko ruudun näkymässä. Kappaleita voi keskittää tai laittaa ne alkamaan toisesta reunasta. Miten tykkää. Ok kiva sekin, perusjuttu. Keskitys keskelle

toimii runoissa yleensä

näyttää hyvältä.

Näin.

Onnistuisiko sinultakin?


Koala.jpg

Noniin, näyttäisi siltä, että meillä on koala! Kuva oli suht helppo liittää ja sen kokoa saa näköjään säädeltyä nurkasta vetämällä isommaksi tai pienemäksi, mutta entäs kuvan sijainti? Voiko sitä siirtää haluttuun kohtaan, vai tuleeko se automaattisesti keskelle? Tutkin asiaa. Ainakaan tarttumalla kuvaan hiirellä, sitä ei saa vedettyä eri kohtaan, se palautuu takaisin vasempaan laitaan. Ok, esikatselussa kuva näyttää olevan keskellä. Kätevä juttu tuo esikatselu!  Näkee miltä postaus näyttäisi julkaistuna, mutta ei ole pakko vielä julkaista. Hei, entäs kuvateksti? Ei näyttäisi olevan sellaista mahdollisuutta. Toki kuvan alle voi kuvailla muutoin vain.

  • Oho, luettelomerkit! Kokeilenpa sitäkin...
  • Jej, voin tehdä listoja. Kätevää.
  • Näin.

Sitten vaan klikkaa samaa kohtaa, niin listan teko loppuu. Done. Noh, mites linkit? Kokeillaanpa sitäkin. Tästä, sitten pääsee blogitestiin, jossa on tunnukset tähänkin blogiin, jotta voit harjoitella! Ihan kätevää! Näyttäisi toimivan? Linkki luotu!

Koodi- kohdasta pääsee luomaan koodia, jos osaa koodailla. Aiemmin luotu teksti näkyy koodina, vai miten se nyt sanotaan. Itse en juurikaan tajua koodista mitään, joskus olen koodannut välejä tekstiin, mutta muutoin ei ole ollut tarvetta käyttää. Taitavimmille siis tuo nappula :D

Alalaidassa on kohta tunnisteet, siihen voi laittaa tekstin sisällön sen mukaan mitä on kirjoittanut ilmeisesti. Näkyvätköhän ne listassa sitten blogin etusivulla? Riippunee varmaankin asetuksista. Sieltä voi sitten kategorisoida esim. "puutarhahommat" tai "liikuntaharrastukset" tai mistä ikinä nyt kirjoittaakaan. Kokeilen ulkoasun muokkaamista jahka saan postaukseni ensin valmiiksi. Whop, näyttäisi että tunnisteet näkyvät postauksen alalaidassa kun tsekkaa esikatselusta.

Loppukaneettina: sanoisin, että Vuodatus- vaikuttaa blogipohjana suht helpolta jos on kokemusta vaikkapa bloggerista ennestään. Omiin tarpeisiin riittävästi muokkausvaihtoehtoja tekstille, kuvan tuonti onnistui suht helposti. Voisin suositella tälle pohjalle blogin perustamista :)

Terkuin Ope!